Simptome potențiale ale dezhidratării pe care oamenii au tendința să le ignore

Dezhidratarea reprezinta o lipsa a apei sau a sarurilor hidrice in corp, esentiale bunei functionari a corpului. Corpul uman nu poate sa stocheze apa deoarece o elimina in permanenta prin transpiratie, urina si respiratie.

Unele semne de dezhidratare sunt ignorate insa si luate mai lejer de catre unii oameni.

Buzele sunt uscate. Buzele sunt mai tot timpul uscate fara sa stii asta. Daca te des mai des cu balasam de buze, ar trebui sa bei si mai multa apa.

Te simti mai ametit atunci cand te trezesti. Poate ca te gandesti ca te-ai trezit mult prea repede din pat si poate ca din acest motiv ai vertij. Dar o lipsa de apa in corp poate sa incetineasca circulatia sanguina.

Esti mereu obosit. Oboseala este o reala problema atunci cand esti dezhidratat. Sangele devine mai gros si nu circula atat de bine precum ar trebui. Acest lucru ar trebui sa duca la scaderea tensiunii arteriale intr-un mod foarte rapid. Atunci cand iti vei rehidrata corpul, vei vedea ca sangele va circula mult mai usor si mai repede.

Ai dureri de cap. Multa lume nu crede asta, dar durerile de cap sunt cel mai adesea cauzate de dezhidratare. Atunci cand creierul se contracta, se indeparteaza de creier si durerile de cap incep sa isi faca aparitia.

Iti este mereu foame. Oamenii cred ca setea este primul simptom al dezhidratarii, corpul te face insa sa crezi ca iti este foame, cand de fapt iti este sete. Corpul trimite semnale de foame,cand de fapt ii este sete. Adica de fapt avem nevoie de mai multa apa pentru a digera.

Nu reusesti sa te concentrezi asa cum trebuie. Creierul are nevoie de apa. Apa este esentiala pentru foarte multe organe pentru a functiona asa cum trebuie. Pe langa faptul ca ne ajuta sa ne concentram mai bine, creierul are nevoie de o buna cantitate de apa. In caz contrar, volumul sau se va diminua. In plus, nu va putea declansa neurotransmitatorii sai daca nu are destula apa. Din acest motiv, esti treaz, dar creierul nu se poate « conecta ». In loc sa bei cafea deci mai bine bei apa.

Te simti mai constipat. Foarte multi oameni cred ca au nevoie de mai multe fibre in acest caz. In parte este adevarat, dar au nevoie si de mai multa apa pentru ca organismul sa poata sa digere asa cum trebuie si sa elimine substantele in exces.

Foarte multa lume nu bea deci destula apa. Cantitatea zilnica recomandata este de 1,5 litri. Si daca nu bei destula apa, te vei confrunta cu multe alte simptome neplacute- convulsii, crampe musculare, iritabilitate, cavitati marite si probleme renale sau urinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *