Mulțumește-le mai des oamenilor

Acum foarte puțin timp am văzut un filmuleț aproape motivațional, dacă-l putem cataloga așa, în care un tip de prin America făcea ceva gen stand-up comedy doar că nu spunea glume și lucruri amuzante ci povestea despre viața lui și lucrurile pe care le regretă.

Unul dintre cele mai mari regrete ale acestuia a fost faptul că nu și-a prețuit mama așa de mult cât ar fi trebuit, cât era în viață aceasta, că nu o băga în seamă, o enerva și niciodată nu-i spunea mulțumesc. De la ultimul aspect mi-a venit și ideea cu scrierea acestui articol deoarece m-a făcut să mă gândesc puțin când am spus ultima dată mulțumesc unui membru al familiei.

Le mulțumesc oamenilor în fiecare zi pentru diverse lucruri cu care mă ajută pentru că așa am fost crescut, educat și obișnuit. Problema e că membrilor familiei nu prea le mulțumesc chiar dacă mă ajută mult mai des și cu lucruri mai grele decât cei cărora le mulțumesc, sau cel puțin așa am dedus eu din scurta analiză pe care-am făcut-o. Tot stând și gândindu-mă am ajuns la conluzia că nu le mulțumim apropiaților fiindcă ni se pare firesc să ne ajute oricând, cu orice lucru și ne simțim oarecum datori să îi răsplătim măcar cu o simplă mulțumire.

Deși nu sunt genul de om care să se emoționeze prea ușor în astfel de faze, ba mai mult nici măcar nu obișnuiesc să mă uit la clipuri în care se povestesc lucruri tragice sau care au de gând să te facă să-ți pară puțin rău de felul în care te comporți, de data asta mi-am schimbat puțin stilul și am început să-mi revizuiesc comportamentul ajungând la concluzia că persoanele apropiate nouă merită un mulțumesc mai mult decât oricine altcineva deoarece ne sunt alături în orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *