Monumente de vizitat o dată în viață

Pentru a ne asigura de faptul că vei vizita crema monumentelor din lume, am selectat pentru voi câteva din monumentele care merita sa fie vizitate măcar o dată în viață.

Catedrala Sfântul Vasile din Moscova
Capodopera și simbolul arhitecturii tradiționale rusești, această superbă catedrală a fost construită în secolul XVII pentru a celebra înfrângerea poporului mongol. Catedrala este situată în inima capitalei ruse.

Statuia Libertății, New York
Acest monument emblematic al orașului New York a fost oferit de către Franța ca semn de prietenie între cele două țări. Realizat de arhitectul Bartoldi, vei avea, din coroana statuii o priveliște superbă asupra Manhattanului.

Taj Mahal, India
Construit în 1653 de împăratul mongol Shal Jahan în memoria soției sale, acest mausoleu sublim de marmură albă a necesitat 23 de ani de construcție fiind considerat una din cele șapte minuni ale lumii.

Turnul Eiffel, Paris
Construit de Gustave Eiffel cu ocazia expoziției universale de la Paris din 1889, Turnul Eiffel, cu o înălțime de pste 300 de metri este astăzi simbolul de necontestat al capitalei franceze.

Marele Sfinx din Gizeh, Egipt
Această sculpută impozantă, cu o înălțime de 20 de metri și o lungime de 73 de metri, reprezintă un leu cu cap uman integrat în totalitate în stâncă. Acest monument fascinant suscită până și azi curiozitatea unui număr mar de turiști și nu pare pregătit să ne dezvăluie toate misterele.

Marele zid chinezesc
Construit la sfârșitul secolului 15, marele zid chinezesc se întinde pe o suprafață de 6700 de kilometri. Este vorba de cea mai mare construcție umană realizată până în prezent și atrage anual 10 milioane de vizitatori.

Bazilica Sf. Sofia, Turcia
Bazilica a fost construită la începutul epocii bizantine. Martora splendorii și rafinamentului imperiului, a fost cea mai mare biserică din lume până când otomanii au transformat-o în moschee, în secolul 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *