Destinații ideale pentru week-endurile lungi de mai

Mai este una din cele mai generoase luni ale anului in zile insorite. Profita de acest lucru pentru a evada din cotidian si pentru a uita de stres in timpul unui week-end prelungit. Esti in pana de inspiratie? Iata cateva destinatii ideale de vizitat in aceasta perioada.

Budapesta. Capitala Ungariei este fara indoiala cel mai bogat si cel mai cosmopolit oras din tara. Este reputat pentru bogatia vestigiilor arhitecturale si pentru sursele sale termale. Orasul ofera turistilor sai un sejur cultural si istoric deopotriva – sublimul Palat Budavar unde a trait celebra dinastie Habsburg, parlamentul sau piata monumentala Hosok, sunt doar cateva din atractiile orasului care merita sa fie vizitate.

Valencia. Valencia este un oras spaniol situat in partea de est a tarii, pe coasta mediteraneana. In mai, temperaturile ajung pana la 20 de grade Celsius. Profita deci de acest climat bland pe plajele urbane, accesibile direct din metrou. Dotat cu un patrimoniu arhitectural admirabil, orasul este in egala masura cunoscut pentru complexul arhitectural, cultural si de petrecere al timpului liber, Orasul Artelor si Stiintelor.

Copenhaga. Capitala daneza este una din cele mai populare destinatii ale momentului. Copenhaga se viziteaza cu usurinta la pas sau cu bicicleta si dispune de numeroase spatii verzi care ii confera un aspect placut si aerisit. Plimba-te in cartierul tipic Nyhavn cu un vapor si admira casele traditionale, colorate si nu rata Gradinile Tivoli, un loc pur si simplu magic.

Venetia. Ofera-ti o plimbare romantica cu gondola si admira in timpul acestei plimbari principalele monumente ale orasului inainte de a te deplasa spre piata St. Marc pentru o sedinta de shopping.

Nisa. Situata pe Coasta de Azur, Nisa ofera sejurul balear ideal pentru relaxare. Piata Massena, caracterizata prin culoarea rosie a fatadelor este superba, ideala pentru o plimbare in doi, mai ales seara cand luminile ii confera un aspect feeric. De notat este faptul ca Orasul Vechi merita in egala masura sa fie vizitat. Stradutele inguste pline de restaurante si baruri si casele inalte si colorate au stiut sa isi pastreze autenticitatea in ciuda trecerii timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *