De ce ar trebui să consumi quinoa? 7 motive

Quinoa este o pseudo-cereală veche de când lumea. Era alimentul de bază al incaşilor, incaşi care o considerau a fi sacră. A început să fie celebră în ţările occidentale prin anii 1970 ia ultima vreme începe să fie din ce în ce mai populară. Nu e de mirare, având în vedere multitudinea de beneficii cu care vine.

Este o sursă foarte bogată de proteine. Quinoa conţine toţi aminoacizii esenţiali, deci este o sursă vegetală de proteină completă. Deci sportivii vegetarieni găsesc în quinoa un aliat de preţ atunci când vine vorba despre proteine.

Este foarte bogată …. În nutrienţi, mai ales în vitaminele din grupa B, în fier, potasiu, fibre, magneziu şi cupru.

Este foarte interesantă din punct de vedere culinar. Dacă vei fierbe quinoa în lapte vegetal sau apă şi vei adăuga smochine uscate şi scorţişoară vei obţine un mic dejun foarte nutritiv şi energizant. Dar şi foarte complet şi sănătos în acelaşi timp. Dar se poate consuma şi în salate alături de legume.

Este fără gluten. Quinoa nu conţine gluten. Este deci ideală pentru persoanele care suferă din cauza bolii celiace sau a unor boli auto-imune.

Favorizează somnul. Quinoa conţine triptofan, adică un aminoacid esenţial pentru producţia de melatonină. Adică poate favoriza calitatea somnului.

Poate trata migrenele şi este bună pentru diabetici. Unele studii au ajuns la concluzia că această pseudo-cereală este de mare ajutor atunci când suferi din cauza migrenelor cronice datorită nivelului său de magneziu şi de riboflavină. Este foarte bună şi pentru diabetici datorită indexului său glicemic scăzut.

Pentru diversitatea sa. Există pe piaţă quinoa roşie sau albă cu care se pot prepara o mulţime de feluri de mâncare cu texturi diferite. Trebuie deci să profiţi numaidecât de făina de quinoa, de fulgii de quinoa, de forma sa germinată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *