Care sunt atribuțiile specialiștilor IT într-o companie mare?

Inainte ca tinerii sa se indrepte catre un job in domeniul IT, ei trebuie sa fie foarte bine informati in legatura cu toate cerintele din fisa postului pentru un astfel de loc de munca. Astfel, vor sti la ce sa se astepte si, totodata vor sti din start daca se incadreaza in cerintele necesare pentru a obtine un asemenea job.

Activitati legate de statiile de lucru
In primul rand, IT-istii trebuie sa se ocupe de buna functionare a tuturor device-urilor folosite in cadrul companiei: laptopuri, calculatoare si nu numai. Tot ei trebuie sa se ocupe de mentinerea acestora intr-o stare cat mai buna, iar in acest sens trebuie sa aiba grija de devirusari, dar si de rezolvarea problemelor legate de soft/hard si inlocuirea de componente. De asemenea, tinerii care se angajeaza in domeniul IT trebuie sa aiba grija de instalarea si configurarea pachetelor de software, dar si de instalarea si configurarea perifericelor. Atunci cand este nevoie, ei trebuie si sa instaleze echipamentele noi in retea sau sa monitorizeze traficul Web.

Server
Cand vine vorba despre servere, specialistii in domeniul IT trebuie sa se ocupe de configurarea conturilor pentru noii utilizatori, trebuie sa aloce drepturile pe foldere si totodata sa faca upgrade pe patch-urile de securitate. Printre celelalte sarcini pe care le au cei care lucreaza in domeniu se numara si verificarea functionarii programelor de devirusare, dar si supervizarea intregului proces de back-up automat.

Relatia cu furnizorii
Nu in ultimul rand, specialistii din domeniul IT din cadrul marilor companii trebuie sa aiba o relatie stransa cu furnizorii IT, pentru a sti intotdeauna la ce companii sa apeleze atunci cand trebuie sa comande piese ce trebuie inlocuite. Totodata, ei trebuie sa aiba o relatie stransa si cu furnizorul de Internet, pentru ca se poate intampla ca reteaua sa aiba probleme. Avand in vedere ca in marile corporatii Internetul este vital, fara acesta nu poate lucra nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *