Care sunt alimentele pe care le poți consuma fără moderație vara?

Vara este anotimpul în care îţi dezvălui cel mai mult corpul deci este şi normal să vrei să ai grijă de forma sau de silueta ta, supraveghind cu stricteţe alimentele care ajung la tine în farfurie.

Dar este posibil să consumi cele mai delicioase alimente, care conţin foarte puţine calorii şi să îţi păstrezi silueta în acelaşi timp. Iată care sunt alimentele pe care le poţi consuma vara după bunul plac.

Castravetele. Este plin de prospeţime, este lejer şi este cel mai bun aliat al tău atunci când vine vorba despre siluetă sau despre răcorire. Conţine foarte puţine calorii deci se poate consuma fără moderaţie. Se poate consuma alături de pâine unsă sau prăjită, în salate, în iaurturi, în sucuri, chiar şi în cocktailuri.

Dovlecelul. Este o legumă plină de beneficii, foarte slabă în calorii care datorită gustului său dulce se potriveşte de minune cu o mulţime de preparate: carne orez, paste… se poate folosi chiar şi pentru grătar sau frigărui.

Piersica. Deoarece este compusă în proporţie de 87% din apă, piersica este cel mai delicios fruct la verii, alături de pepene, bineînţeles. Este foarte bogată în provitamina A şi fibre blânde, este delicioasă pe post de gustare, desert, în sucuri sau salate. Încearcă o salată cu ton!

Tonul. Varietăţile de peşte care conţin grăsimi bune sunt cele mai benefice pentru sănătate. Tonul, macroul sau somonul sunt foarte bogate în acizi graşi omega 3 şi magneziu şi te ajută să previi unele boli cardio-vasculare. Crude, alături de un strop de ulei de măsline sunt ideale pe post de aperitiv.

Menta. Este planta estivală prin excelenţă. Este tonică, plină de prospeţime şi este cea care poate pune în valoare toate preparatele. În plus, poate facilita digestia. Este cea mai delicioasă în limonade.

Un comentariu la „Care sunt alimentele pe care le poți consuma fără moderație vara?

  1. Edge of Tomorrow (2014) pe watch series

    Este un film ce merita vazut.Acţiunea filmului este plasată într-un viitor apropiat, în care Pământul este invadat de o rasă extraterestră extrem de ostilă. Întreaga planetă este atacată în mod constant, iar omenirea abia mai poate face faţă.Vi-l recomand cu caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *