Ailurofobia sau cum să depășești fobia de pisici

Poate nu stiai acest lucru insa exista persoane care au fobii la pisici. Cum se manifesta aceasta fobie si, cel mai important, cum o putem depasi? Va spunem noi in cele ce urmeaza.

Ce este ailurofobia?
Ailurofobia corespunde unei fobii legate de frica de feline si un special de pisici din motive multiple. Fobia de pisici este cel mai adesea simbolica insa poate surveni in egala masura si in urma unor evenimente traumatizante sau unele situatii mai speciale precum zgarietuei sau muscaturi de pisica.

Pisica, un animal independent care nu raspunde intotdeauna la solicitari, cu caracterul sau independent, nu se lasa intotdeauna mangaiata sau luata in brate. Persoanele care sufera de aceata fobie se tem nu doar atunci cand se afla in prezenta unei pisici ci le este teama si atunci cand se afla in apropiere de unele elemente asociate pisicii precum litiera, parul de pisica de pe o canapea sau ii trec fiori reci pe sira spinarii doar cand aud un mieunat sau un tors de pisica.

Aceasta fobie afecteaza barbatii si femeile deopotriva, copiii si ar putea avea chiar si un caracter ereditar.

Care sunt simptomele unei ailurofobii?
Ailurofobia ii determina pe cei care sufera de ea sa evite pisicile, contactul cu orice obiect aflat in legatura cu o pisica. In momentul in care vad pisici persoanele care sufera de ailurofobie ar putea suferi de anxietate, sa treaca printr-un stres destul de important. Alte simptome caracteristici unei ailurofobii :
– crize de astm ;
– crize de panica ;
– mancarimi si alergii cutanate ;

Cum se poate depasi fobia de pisici?
Persoanele care sufera de ailurofobie sunt cel mai adesea persoane care se simt in general nesigure. Pentru a depasi aceasta fobie specialistii sunt de parere ca trebuie sa se apeleze la un specialist, pentru a face terapie o perioada. Hipnoza poate fi de ajutor in aceasta situatie insa nu rezolva declansatorii acestei fobii. Pentru a rezolva problema emotiilor refulate sau a amintirilor traumatizante trebuie analizata si identificata problematica. La unii indivizi teama de pisici isi poate gasi originea in faimoasa superstitie conform careia pisica neagra aduce ghinion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *