7 tipuri de semințe de integrat cât mai repede în meniu

Chia, amaranth, teff… aceste seminţe mici dar pline de virtuţi pentru sănătate, sunt încă necunoscute de foarte multă lume. Iată şapte dintre ele disponibile în raionul bio al magazinelor de integrat cât mai repede la tine în meniu.

Seminţele de chia. Sunt cele mai bogate în acizi graşi omega 3 şi omega 6, sunt bogate în fibre, calciu şi proteine şi au cele mai benefice efecte anti-inflamatorii.

Amaranthul. Este o varietate de sămânţă foarte mică dar proporţională atunci când vine vorba despre vitamine, minerale şi aminoacizi. Conţine chiar mai multe decât quinoa! Conţine şi un aminoacid esenţial, lizina, de mare ajutor pentru a lupta contra oboselii.

Teff. Este o varietate de cereală fără gluten din Etiopia care are un nivel ridicat de fier şi de calciu, folosită cel mai adesea sub formă de făină.

Fonio. Este o varietate de cereală fără gluten , cu o compoziţie foarte apropiata de a orezului. Se poate digera foarte uşor.

Hrişca. Este cea mai bună sursă de energie, are virtuţi remineralizante datorită bogăţiei sale în magneziu, seleniu şi vitamine din gripa B… ideală deci pentru a lupta contra oboselii. Dar este de mare ajutor şi atunci când vine vorba despre circulaţia sanguină. Nu conţine gluten şi are un gust de alună foarte agreabil.

Cânepa. Este o varietate de cereală foarte mare, la fel ca şi un sâmbure de ardei. Este foarte bogată în acizi graşi omega 3 şi proteine vegetale. Se poate măcina şi presăra peste iaurturi, tartele cu roşii, peste brânza proaspătă, peste o tartă cu conopidă sau peste salate…

Meiul. Este un tip de sămânţă foarte vechi şi foarte răspândit care are mai multe varietăţi. Este fără gluten, se digeră mai uşor decât alte cereale, este mai săţios, dar mai lejer. Este cea mai bogată cereală în vitamina A.

Un comentariu la „7 tipuri de semințe de integrat cât mai repede în meniu

  1. Dracula Untold – 7/10 pe watchseries

    Bunicel filmu. Sunt ceva filme pe tema asta cu o interpretare diferita a povestii lui Vlad Tepes etc. Imi place per total ideea acestui film. Foarte simpatica Sarah Gadon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *